Nepoata Prințului de Monaco, exclusă din linia de succesiune britanică

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Principesa Alexandra de Hanovra, fiica Principelui Ernest August de Hanovra și a Principesei Caroline de Monaco, sora mai mare a Principelui Albert al II-lea, a fost exclusă din linia de succesiune la tronul Marii Britanii deoarece a trecut la catolicism.

Fata de 19 ani este singurul copil al cuplului și singurul din cei patru copii ai Principesei Caroline care are un titlu nobiliar (ceilalți trei sunt făcuți cu industriașul Italian Stefano Casiraghi). Principesa Alexandra s-a născut la 20 iulie 1999, în Austria, la 7 luni după nunta părinților ei. Ea a fost botezată luteran, conform tradiției hanoveriene.

Dar în 2009, fiica cea mare a lui Grace Kelly și a Prințului Rainier a III-lea s-a despărțit de șeful Casei de Hanovra și s-a mutat cu fiica ei la Monaco. Așa că Principesa Alexandra a crescut mai mult în sânul Familiei Princiare monegasce, de confesiune catolică. Tânăra de 19 ani a decis recent să treacă la această religie, ceea ce a eliminat-o din linia de succesiune britanică. Încă din secolul XVII, legea interzice suveranului britanic să fie catolic.

Această regulă a adus Casa de Hanovra pe tronul Marii Britanii. Când Regina Anne, ultimul monarh din Casa Stuart, a murit în 1707 fără copii (a avut 17 sarcini, dar un singur copil a supraviețuit a supraviețuit dincolo de câteva zile. Prințul William, care a murit la 11 ani), Parlamentul l-a numit pe George, Electorul Hanovrei, drept Regele al Marii Britanii. Era primul protestant în linia de succesiune și a fost preferat în locul celor 50 de catolici înaintea sa.

Marea Britanie și Hanovra au fost în uniune dinastică 130 de ani până la Regina Victoria. Ea a moștenit tronul britanic, dar nu a putut moșteni și tronul hanoverian din cauza legii salice, așa că unchiul ei Ernest, fiu al lui George al III-lea, a devenit monarhul regatului german. Din acesta se trage tatăl prințesei excluse acum din succesiunea britanică.

Principesa Alexandra, descendentă a Reginei Victoria și a Kaiserului Wilhelm al II-lea din partea tatălui, și nepoată a lui Grace Kelly din partea mamei, rămâne pe locul 12 în linia de succesiunea a Principatului de Monaco.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Elon Musk, fondatorul Tesla, este oficial “penal”
Miliardarul sud-african Elon Musk a fost dat în judecată de autoritățile americane pentru fraudă, din ...