De ce a fost greu de stins INCENDIUL de la Notre Dame?

Marius Ghilezan ACTUALITATE INVESTIGAȚII Principal

Acum, când incendiul de luni seara din Catedrala Notre-Dame din Paris a fost potolit, experţii încearcă să explice dificultățile cu care se confruntă echipajele de pompieri, care au LUPTAT pentru a salva o clădire istorică atât de mare.

Gregg Favre, fost comandant la Departamentul de pompieri din St Louis, a scris pe o reţea socială cât de inflamabilă este clădirea din lemn. El a explicat pe Twitter: „Să ne oprim un pic şi să ne gândim cum arde focul de fapt, aveți nevoie de oxigen, de combustibil, de căldură și de o reacție chimică în lanț” „Căldura pe care o aruncă un foc de această dimensiune este extraordinară. Există puţine opțiuni pentru a întrerupe acest lucru: lanțul chimic este în afara imobilului. Focul se comportă precum calul, în primele cinci minute după ce a ieşit din grajd.”

Citiţi şi: Miliardarii francezi dau sute de milioane de euro să ajute Notre Dame!

„Din păcate, chiar dacă acoperișul nu ar fi fost ars, bisericile sunt aproape imposibil de controlat în ventilație. Designul lor trebuie să fie deschis și aerisit”.

Combaterea incendiului din interior, singura opţiune

Pompierii de Paris, brigada de pompieri a orașului, au postat un videoclip care arată modul în care au abordat focul.

Bob Parkin, fost pompier britanic, devenit consultant în domeniul siguranței, a declarat pentru BBC că, în acest caz, combaterea incendiului din interior a fost singura opțiune. „Ar fi trebuit să intre în clădire sau să utilizeze aparate aeriene, scări și platforme hidraulice”, a spus el. „Focul se putea ataca doar din interior”.

Dar de apa de sus? 

Pe măsură ce focul ardea, președintele american Donald Trump a sugerat că tancurile de apă potabilă ar putea fi aduse pentru a lupta împotriva flăcărilor de sus.

Profesorul Rein a spus că nu a fost prima persoană care a venit cu sugestia, însă nu era „o idee bună pentru că ar fi afectat structura catedralei, prăbușind zidurile”.

Forța apei provenind de la un tanc de aer este puternică și nimeni nu a fost instruit să folosească aşa ceva într-un oraș. El a mai adăugat că nu era „momentul potrivit pentru a testa acest lucru”. 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Constructorii STONEHENGE proveneau din zona noastră. Au migrat pe DUNĂRE, relevă ultimele studii de ADN
Strămoșii oamenilor care au construit Stonehenge au călătorit spre Marea Britanie de azi din vestul ...