Partidul lui Emmanuel Macron, de la 49% la 22% în nici doi ani!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Europarlamentarele au fost un dezastru pentru partidul lui Emmanuel Macron. Formațiunea prezidențială a luat 49% la alegerile parlamentare din 2017, asta la doar o lună după ce Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale cu 66%.

Dar acum, nici doi ani mai târziu, La Republique En Marche (LREM) a mai luat doar 22,4%. Adică mai puțin de jumătate decât a luat la alegerile parlamentare. Și doar o treime din scorul obținut de Emmanuel Macron la prezidențiale. Până acum, nimeni nu a cerut demisia lui Edouard Phillipe și a lui Emmanuel Macron în baza scrutinului european. Nimeni nu contestă legitimitatea majorității LREM în Parlamentul Franței, doar pentru că a pierdut alegerile europarlamentare.

Partidul care a câștigat alegerile, cu 24,86% a fost Rassemblement national, formațiunea condusă de Marine Le Pen. Cea înfrântă de Macron în 2017 trece printr-o schimbare mare de imagine. A renunțat la discursul radical, a adoptat poziții mai blânde în multe chestiuni și a întinerit partidul. Primul pe lista pentru europarlamentare a fost un tânăr de 23 de ani. De asemenea, foarte mulți tineri au trecut la RN, datorită discursului său conservator și creștin.

Scrutinul din 26 mai a venit după o perioadă cu mari tensiuni sociale în Franța. Francezii îi cer de luni întregi președintelui progresist al Franței din multe alte cauze. Îl acuză de scăderea nivelului de trai, de scumpiri și de tratarea întregii țări cu o superioritate elitistă.

SERVICIILE franceze intimidează jurnaliștii care îl critică pe Macron

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Hop și UDMR!
Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, susține că formațiunea sa este deschisă la o ...