Donald TRUMP face ISTORIE: a intrat în Coreea de Nord! (VIDEO)

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Donald Trump a făcut din nou istorie. A devenit primul președinte american în funcție care pune piciorul în Coreea de Nord! Momentul s-a întâmplat în zona demilitarizată (ZDM) dintre cele două Coreei. Kim Jong-un l-a așteptat pe liderul american de partea nordică a frontierei. Donald Trump a trecut peste bordura care delimitează granița, i-a strâns mâna dictatorului nord-coreean și a făcut câțiva pași alături de el.

Întâlnirea a fost neprogramată și a venit după un mesaj pe Twitter al liderului de la Casa Albă. În timp ce era la summitul G20 de la Osaka (Japonia), președintele american a scris:

„Voi părăsi Japonia și voi merge în Coreea de Sud. Cât timp sunt acolo, dacă liderul Kim al Coreei de Nord vede asta, aș vrea să mă întâlnesc cu el la graniță/ZDM doar ca să-i strâng mâna și să-l salut!”

După scurta plimbare prin ceea ce e tehnic Coreea de Nord, Trump și Kim s-au întors în partea sudică a graniței, pentru o conversație cu președintele sud-coreea Moon Jae-in. Această întrunire tripartită este fără precedent! Apoi președintele american și dictatorul nord-coreean au vorbit, în privat, o oră întreagă, a scris Reuters.

Această întâlnire vine după un schimb de scrisori ce a avut loc luna aceasta între liderii de la Washington și Phenian. Ambii au spus că au primit de la celălalt mesaje foarte frumoase.

După întâlnire, Donald Trump a scris pe Twitter:

„Plec din Coreea de Nord după o întâlnire minunată cu liderul Kim Jong-un. Am stat pe pământul Coreei de Nord, o declarație importantă pentru toți și o mare onoare.”

Donald Trump și Kim Jong-un s-au întâlnit pentru prima oară în Singapore, anul trecut. Atunci au fost de acord că trebuie făcuți pași către denuclearizarea peninsulei Coreea. Un al doilea summit, ce a avut loc la începutul acestui an la Hanoi (Vietnam) a eșuat, deoarece cei doi lideri nu s-au înțeles asupra etapelor privind renunțarea la arme nucleare.

După eșecul din Vietnam, relația dintre Trump și Kim s-a răcit semnificativ iar Coreea de Nord a reluat, în parte, tonul belicos.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
APROAPE OFICIAL: Frans Timmermans, noul președinte al Comisiei Europene
Socialistul olandez Frans Timmermans este favoritul pentru șefia Comisiei Europene. Dacă nu va exista o ...