Ungurii fac miting cu 10.000 de oameni în Valea Uzului: „Dacă ne temem, pierdem tot”

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Consiliul Județean Harghita vrea să facă un miting de 10.000 de oameni în Valea Uzului. Demonstrația urmează să aibă loc pe 25 și 26 august, când se omagiază soldații maghiari căzuți acolo. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele CJ Harghita, Csaba Borboly, care a venit cu această idee. Inițiativa a fost aprobată deja prin vot de consiliul județean.

Oficialul a spus că a vorbit și cu edili maghiari din regiune, deoarece are nevoie de sprijin logistic. Vrea să aducă oamenii cu autocarele din toate colțurile țării, inclusiv din Baia Mare și Satu Mare. De asemenea, a spus că oamenii pot să vină și cu mașinile proprii.

Csaba Borboly a transmis pentru transindex.ro (site de știri de limbă maghiară) că ideea a venit imediat după incidentele de Ziua Eroilor și e menit să arate că ungurii nu se tem.

„Dacă ne temem, pierdem tot. Să sperăm că ministerul de Interne va fi mai bine pregătit, deoarece și noi suntem cetățeni plătitori de taxe ai acestei țări. Sperăm că nimeni nu va veni să deranjeze un miting pașnic”

Reamintim că Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, instituția care are grijă de mormintele și monumentele de război, a publicat un raport care clarifică situația de la Cimitirul Militar Internațional Valea Uzului.

Din documentul postat pe pagina web a ONCE reiese clar că minoritatea maghiară și primăria comunei Sânmartin din Harghita au profanat ilegal cimitirul cu bani trimiși de la Budapesta. 

La București a avut loc o întâlnire a reprezentanți ai Ministerelor Apărării din România și Ungaria s-au întâlnit la București să discute despre cimitirul Valea Uzului.

Doar că reprezentanții Budapestei au repetat, aproape la virgulă, toate minciunile comunității maghiare din România. Minciuni demontate deja de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Această coordonare nu e surprinzătoare, deoarece nu mai este un secret pentru nimeni că politicienii unguri din România se sfătuiesc cu Ungaria.

 

Loading...

2 Comments

  1. Daca cei din Samartin au ”Profanat ilegal” cimitirul ingrijit de ei de zeci de ani,atunci cei din Darmanesti,care au plantat ilegal crucile de beton,au profanat legal,agramatilor???

  2. Asta se numește mizerie #udemerista. Pe banii noștri, pe pământul nostru, etnia asta își face cuib. Poate liderii de la București pot fi mituiți și păcăliți, dar romanul de rand nu va face niciodată un pas înapoi. Străbunii noștri, au păstorit Carpații și au apărat pământul acesta de-a lungul razboaielor. Aici suntem și aici vom fi mereu. Abia aștept ca maghiarii care au profanat acest mormânt in anul 1994 și care continuă mizeria să plătească. Mai avem câteva luni și scăpăm de PSD-UDMR-ALDE și de Klaus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Weekend de foc/ PREȚURILE LA MAMAIA, triple față de CANNES. Vezi ce ieftină e fița pe Coasta de Azur
Pentru weekend se anunță caniculă în București. Prețurile de cazare pe litoralul românesc au explodat. ...