Cum au fost mobilizaţi 2.000.000 de români la VOT?

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII POLITIC Principal

Cum s-a organizat evenimentul “România iubește Europa”  

“Am arătat lumii întregi că România iubește Europa. Am realizat, împreună cu 4.000 de oameni, o inimă uriașă în Piața Victoriei. Mesajul DECLIC a ajuns în toată presa din țară și din străinătate, iar o fotografie de la “Toți pentru Europa” a ajuns pe prima pagină a New York Times. Materialele necesare pentru coregrafie au costat 3.000 de euro, bani obținuți din contribuțiile membrilor DECLIC. Au fost alături de noi și ne-au ajutat 67 de voluntari. Ei au discutat cu participanții despre alegeri și planul DECLIC de mobilizare la vot, au împărțit mulțimii stegulețe și pancarte, au umflat baloane pentru cei mici și s-au asigurat că toate activitățile pe care le-am pregătit s-au desfășurat ca unse.Piața Victoriei s-a umplut de mânuțe cu „Toți pentru Europa”.

Am împărțit 5.000 de mânuțe în Capitală și 1.000 în restul țării. Ca de obicei, responsabilă pentru design a fost colega mea, Lumi, făuritoarea celebrului #REZIST.

Am văzut mânuțele peste tot în București și în Cluj, pe rețelele de socializare, chiar și în secții de vot în ziua alegerilor. Ele au fost realizate exclusiv din donațiile membrilor DECLIC și au costat 5.000 de euro. În afară de ele, în piață am avut steaguri și tricouri pentru zecile de voluntari. Cei care au fost la manifestația din Piața Victoriei au plecat acasă cu door hangere, pe care le-au scris vecinilor un mesaj de îndemn la vot și le-au lăsat pe clanță. Toate materialele de promovare de la eveniment au costat 11.000 de euro, iar o parte din sumă am acoperit-o din grantul European Climate Foundation. Trebuie să recunoaștem că, dacă noi ne-am mai adunat din energia consumată, pușculița Declic nu s-a umplut. Avem nevoie de ajutor ca să continuăm să facem lucruri împreună”.

Mai departe, campaignerii ani PSD, că de fapt, în asta a constat mobilizarea, au realizat clipul: Hai la vot, așa a zis bunica.”

Clipul cu bunica și Mircea Bravo a fost realizat prin contribuția Cercului Donatorilor Chicago. Bunica a mobilizat mulți oameni la vot, prin umorul și sinceritatea ei, spun iniţiatorii.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Adriana BAHMUŢEANU se va opera de urgență. „RISC de deces”
Adriana Bahmuțeanu se va opera de urgență, fiindcă o plasă abdominală, pe care medicii i-au ...