Un tânăr din Oltenia, premiat de Regina Angliei, pentru rezultatele excepţionale obţinute la Colegiul Imperial din Londra

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Un tânăr român, plecat din Ghidici, judeţul Dolj, a fost premiat cu medalia de aur de către Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii, ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute ca elev în ultimul an de liceu la King Edward VII School (KES) Academy Sixth Form, la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea Inteligență Artificială, din cadrul domeniului Informatică.

Regina înmânează premiul unui student merituos o dată pe an.

Povestea lui Cornel Micu de 20 de ani este emoţionantă. Când avea patru ani, părinţii lui, absolvenţi ai unor studii din domeniul medical, au plecat la muncă în Italia. Micuţul a rămas acasă la Ghidici şi a fost crescut de bunici, potrivit Ziarului de Craiova. Când a devenit adolescent s-a alăturat părinţilor şi a ajuns la Londra, unde este acum student. Interesant este că deşi are limba engleză ca o a treia limbă, a fost recompensat pentru Nivelul A de cunoştinţe. La ceremonia de premiere a fost şi bunica sa.

Doar în 2016 s-a mutat cu familia în Kings Lynn doar în 2016. În 1 octombrie a fost admis la King Edward VII School (KES).

La început, preoţii predau în gramatică şi cântec

Colegiul la care studiază tânărul oltean a fost deschis în 1906 de către regele Edward VII. În 2007, școala a fost vizitată de Regina Elisabeta a II-a, cu prilejul sărbătoririi centenarului. Instituţia a devenit academie la 1 septembrie 2014, fiind sponsorizată de Academia CWA Trust, și și-a schimbat numele în Academia Regelui Edward al VII-lea.

Academia Regelui Edward al VII-lea are o școală sora în Chongqing, China.

Interesant e că vechimea ei coboară adânc în epoca medievală. În 1510, primarul orăşelului a fondat şcoala şi a stabilit o prevedere că un preot va preda la șase copii „în gramatică și cântec.”

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Canal 33/ Ionaş: “plata bunurilor şi a serviciilor, echivalente în euro, a adus multinaționalelor câștiguri substanțiale”
Românii plătesc o serie de credite, produse şi servicii în euro, la cursul oficial al ...