Un procuror de la PICCJ aruncă-n aer sistemul judiciar: “acuzațiile parchetului nu trebuie să fie legale și întemeiate”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Procurorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și de Justiție Marcel Sandu a emis maxima cutremurătoare: “acuzațiile parchetului nu trebuie să fie legale și întemeiate,” desființând practic toate dosarele penale întocmite de procurorii DNA, de la nașterea Binomului. Fraza se află înscrisă în Ordonanța de clasare din dosarul nr. 2653/P/2022 a PICCJ, dispusă față de procurorii DNA Brașov Cornel David Deca și Monica Munteanu, procurori DNA, care i-au întocmit un rechizitoriu fără probe avocatului Robert Roșu, ținut ilegal un an în pușcărie.

Fiindcă mai există judecători nu doar la Berlin, ci și la București, magistratul Adriana Ispas de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, la finalul săptămânii trecute, desființarea soluției de clasare dispusă de procurorul Marcel Sandu față de plângerea penală formulată de avocatul Robert Roșu, împotriva celor doi anchetatori din dosarul Ferma Băneasa, procurorii Cornel-David Deca și Monica Munteanu de la DNA – Brașov. Judecatoarea Ispas a dispus prin încheiere că PICCJ să completeze urmărirea penală, după ce autorul clasării, procurorul Marcel Sandu, a apreciat că faptele reclamate a fi comise de către cei doi procurori anticorupție Deca și Munteanu nu există, scrie Lumea Justiției. Cum? Merge un om la pușcărie și abuzurile procurorilor nu există? Pe ce lume trăim? În Securistania. Poftiți, coborâți din primul avion!

Să revenim! Marcel Sandu își apără procurorii în fața celei mai înalte instanțe judecătorești din România că “acuzațiile parchetului nu trebuie să fie legale și întemeiate.” Adică, această breaslă a acuzatorilor publici poate trimite la zdub pe orice neînchinat sistemului securistoid și nu au responsabilitate?

Fapta comisă de procurorul Marcel Sandu aruncă în aer sistemul judiciar românesc. Procurorii fac acuzații după ureche sau după ce le dictează coperativa “Ochiul și Timpanul?” Pe bune? Declarația sa din Ordonanța de clasare a faptelor celor doi procurori se constituie în dinamită pusă sub scaunul procurorilor – colaboratori ai SRI. Cât despre răspunderea magistraților, mai hacana.

Procurorii DNA Cornel David Deca și Monica Munteanu au falsificat probe din dosar, au tras SRI la remorca anchetei, au amenințat victima și martorii, i-au interzis lui Robert Roșu să fie apărat de colegii din Casa de avocatură, în care lucrează. Cel mai grav e că au încercat sub șantajul eliberării să devină denunțător al unor persoane pe care nu le cunoștea.

Chiar dacă sunt apropiați ai SRI, Deca și Munteanu trebuie să dea socoteală pentru abuzurile săvârșite. S-a dus vremea înaltei protecții a Laurei Codruța  Kovesi la ambasadă!

Cât despre declarația lui Marcel Sandu din Ordonanță, ar trebui să înceapă cineva un proces colectiv împotriva procurorilor de sub drapel și pentru desființarea DNA. Pot exista soluții juridice? Habar n-am. Dar Marcel Sandu a comis-o rău. Cu mânuța lui a recunoscut că procurorii DNA sunt deasupra legii, niște dumnezei. Nimeni nu le poate face nimic, fiindcă ei  nu trebuie să probeze acuzațiile. Pot formula acuzații mincinoase, după cum le fluieră urechea sau le ciripesc păsările pădurilor unite cu Potomac.

Haideți să punem mână de la mână și să desfințăm acest Gestapo românesc: DNA.

Medicul Daniel Băluță a refuzat să-i ia locul medicului Cătălin Cârstoiu, în cursa pentru Primăria Municipiului București

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dovadă că PSD ajută românii să câștige mai mult: record la depozitele populației în bănci
De la intrarea PSD la guvernare, salariile românilor au crescut în mediu cu de aproape ...