Masacru la o sinagogă din SUA, 11 morți. Donald Trump vrea executarea asasinului

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

11 oameni au murit și șase au fost răniți după ce un bărbat înarmat cu o pușcă de asalt semi-automată și un pistol a deschis focut într-o sinagogă din Pittsburgh. În lăcașul de cult erau circa 100 de oameni care participau la slujba de sabat.

Atacatorul s-a predat

Atacatorul, un american de 46 de ani, a strigat “Toți evreii trebuie să moară” atunci când trăgea, potrivit înregistrărilor din interior făcute de poliție. Agresorul a tras chiar și în primii oameni ai legii care au intervenit. Până la urmă, la fața locului și-au făcut apariția trupele SWAT, în echipamente de lupte și arme automate în mâini. Bărbatul s-a baricadat într-o cameră de la etajul 3, dar a fost copleșit de forța superioară a polițiștilor. Dar în loc să se sinucidă, cum adesea se întâmplă în asemenea situații, atacatorul s-a predat, rănit ușor, forțelor de ordine.

Atac de tip hate crime

Ancheta a fost preluată de FBI, care a formulat 29 de capete de acuzare împotriva americanului. Procurorii tratează cazul drept o crimă motivată de ură (hate crime), adică un atac motivat originea etnică, de culoarea pielii sau de religie. Investigatorii au găsit mai multe mesaje antisemite postate de bărbat pe diverse rețele de socializare și grupuri de discuții de pe Internet. Și Donald Trump era criticat, deoarece era considerat ca fiind“înconjurat”de evrei. Ginere și fiica sa cea mare, Jared Kushner și Ivanka Trump, sunt ambii de religie mozaică, la fel și cei trei copii ai lor.

Trump a cerut pedeapsa capitală

Dacă va fi găsit vinovat pentru crime motivate de oră, atacatorul de 46 de ani riscă pedeapsa cu moartea. Donald Trump a avut o reacție extrem de virulentă după acest masacru și a îndemnat autoritățile să nu aibă niciun fel de clemență față de făptaș și a cerut pedeapsa capitală.

„Antisemitismul şi persecuţia evreilor reprezintă una dintre cele mai întunecate şi mai josnice trăsături din istoria omenirii. Când oamenii fac așa ceva, merită pedeapsa cu moartea. Trebuie să plătească prețul suprem. Suntem alături de frații noștri evrei. Cei care vor să-i distrugă vor fi distruși de noi,” a transmis extrem de tranşant preşedintele SUA.

 Toate steagurile americane vor fi coborâte în bernă

Toate drapelele de la Casa Albă, de pe clădirile publice, din taberele militare, de la bazele navale şi de pe navele de război vor fi coborâte în bernă până la 31 octombrie în semn de ”respect solemn” pentru victimele atacului, potrivit ordinului dat de preşedintele Trump, care a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh, a scris Agerpres.

Consiliul de miniştri israelian, minut de reculegere pentru victimele din Sinagoga Arborele vieţii

Consiliul de miniştri israelian a păstrat duminică un minut de reculegere în memoria celor 11 persoane ucise. „Naţiunea Israelului în ansamblul ei se alătură doliului familiilor victimelor teribilului masacru din sinagoga ‘Tree of Life’ (Arborele vieţii) din Pittsburgh” a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Aceasta a fost cel mai grav atac comis vreodată asupra comunității evreiești din SUA.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Polonia cere din nou despăgubiri de război Germaniei
Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a reiterat duminică solicitarea ţării sale pentru ca Germania să achite ...