MINUNEA DE LA BARCELONA / Din socialist francez, ajuns monarhist catalan

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Fostul premier socialist francez Manuel Valls, care a condus guvernul de la Paris în timpul mandatului preşedintelui Francois Hollande, a părăsit ţara unde s-a afirmat deoarece a cam rămas pe DIN afară după alegerile de anul trecut. Emmanuel Macron nu l-a primit în partidul său iar mandatul de parlamentar independent pe care l-a câştigat era fără influenţă.

Fostul premier francez vrea să doboare administraţia neomarxistă de la Barcelona

Aşa că, Manuel Valls s-a întors în oraşul lui natal, Barcelona, pentru a candida la primărie. Cel mai probabil, va beneficia de susţinerea partidelor catalane anti-independenţă, inclusiv Partidul Popular şi Ciudadanos, cea mai mare formaţiune politică din regiunea spaniolă de la Mediterana. Astfel, vrea să-i bată pe neomarxiştii care condus Barcelona, în frunte cu primăriţa Ada Colau, unul dintre liderii mişcării neomarxiste europene. Aceeaşi Ada Colau care a dat o amendă de 36 de milioane de euro catedralei Sagrada Familia, pe motiv că nu are autorizaţie de construcţie de 130 de ani.

Valls s-a transformat într-un mare monarhist, probabil din raţiuni electorale

Manuel Valls a deschis ofensiva antimarxistă cu un atac direct la Ada Colau, după ce consiliul municipal din Barcelona a votat o rezoluţie de abolire a monarhiei spaniole, deoarece Regele Felipe al VI-lea a ţinut cu legea şi Constituţia Regatului, nu cu separariştii stângişti catalani.

„Criticile adresate Regelui Felipe al VI-lea şi cererea de abolire a monarhiei arată că Ada Colau nu este o persoană în care putem avea încredere. Este dovada colaborării dintre primar şi grupurile separaţioniste” – a scris fostul premier francez pe Twitter. Răspunsul de la cea atacată a venit rapid şi ironic: „Un republican care apără republica este previzibil. Dar cine ar putea avea încredere într-un republican francez care a devenit brusc monarhist. Libertate, egalitate, fraternitate … au rămas astea la Pirinei?”. 

Un primar reprezintă pe toată lumea, nu doar o ideologie

Replica lui Manuel Valls pentru Ada Colau a fost devastatoare: „Nu este vorba de republică sau de monarhie, ci de respect pentru Şeful Statului, pentru constituţia votată de toţi, pentru democraţie şi pentru cetăţenii Barcelonei. Aşa este în orice oraş mare din lume. Un primar nu trebuie să uite că el reprezintă pe toată lumea nu doar o ideologie”

Neomarxisiştii, o Ramblă şi Ducele de Muntjuic

Fostul politician francez are şanse bune să devină noul primar al Barcelonei. Localnicii sunt furioşi că sub actuala administraţie neomarxistă, nivelul de trai a scăzut, serviciile publice au devenit mai proaste iar din cauza separatismului, turiştii şi firmele au început să nu mai vină. În plus, tabăra separatistă, care a ajutat-o pe Ada Colau să câştige primăria, s-a scindat. Dacă pierd Barcelona, cel mai mare oraş din Catalonia, separatiştii neomarxişti vor primi o lovitură fatală.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Masacru la o sinagogă din SUA, 11 morți. Donald Trump vrea executarea asasinului
11 oameni au murit și șase au fost răniți după ce un bărbat înarmat cu ...