Tentativă de PUCI în Venezuela! Nicolas Maduro voia să fugă în Cuba!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Liderul opoziției din Venezuela și cel recunoscut ca președinte-interimar de peste 50 de țări, Juan Guaido, a încercat ieri să dea o lovitură de stat. Ieri de dimineață, înainte de răsărit, Guaido a anunțat printr-un mesaj video că armata a trecut de partea lui. Pe filmare, liderul opoziției a apărut alături de un contingent de la o bază aeriană de lângă Caracas și de un alt activist anti-Chavez, Leopoldo Lopez, care fusese în arest până atunci. Președintele interimar i-a îndemnat pe venezueleni să iasă în stradă ca să-și recâștige democrația și libertatea. Răscoala armata a primit numele „Operațiunea Libertate”

Occidentul și aliații latino-americani ai opoziției din Venezuela l-au îndemnat pe Nicolas Maduro să permită o tranziție pașnică, care să ducă la noi alegeri prezidențiale.

Situația a fost surprinsă cel mai bine de John Bolton, consilierul pe securitate națională al lui Donald Trump.

„Categoric NU este o lovitură de stat. Noi îl recunoaștem pe Juan Guaido drept președintele interimar legitim al Venezuelei. Nu este o lovitură de stat când Juan Guaido încearcă să preia comanda armatei venezuelene.”

Occidentul cu Guaido, liderii autoritari cu Maduro

Zeci de mii de oameni au răspuns apelului lansat de Juan Guaido. Au avut loc ciocniri pe străzile din Caracas. Soldații rămași loiali regimului au tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. De asemene, chiar au călcat demonstranții cu mașinile blindate. Zeci de civili au fost răniți.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În mai intră alocațiile mărite pentru copii
Plata noilor alocaţii pentru copii se face din această lună, după ce în aprilie au ...